top of page

De juiste opvang kiezen voor je kindje is niet zo eenvoudig.

Misschien zet het antwoord op deze veelgestelde vragen je al een eindje op weg!

 

Nog vragen? Vul dan gerust ons contactformulier in

Wanneer zijn de kinderdagverblijven gesloten?

Wij sluiten enkel bij officiële feestdagen en twee weken tijdens de Kerstvakantie.

Valt een feestdag  op een dinsdag of een donderdag? Dan maken we er een leuk lang weekend van en plannen we een brugdag. Ontdek alles over onze openingsuren op deze pagina.
 

Hoe werken jullie voor vakantie- en ziektedagen van mijn kindje?

Jaarlijks heb je recht op zes ‘vrije’ weken om vakanties te plannen en ziektes op te vangen. We houden hiermee rekening in de berekening van de vaste maandprijs. Die berekening hangt ook af van het aantal dagen dat je kindje elke week naar de opvang komt. Tijdens de persoonlijke rondleiding kunnen we hierover alle details geven op maat van je persoonlijke opvangplan.

 

Mag mijn kindje komen als het ziek is?

Ja, als je een doktersattest hebt dat je kind naar de opvang kan komen, is dat geen probleem. Bij koorts vragen we wel dat je kindje 48u koortsvrij is voordat het weer naar de opvang komt. Dit is in het belang van de gezondheid van al onze andere kindjes!
 

Kan mijn kindje moedermelk krijgen?

Uiteraard! Als jij zorgt voor diepgevroren moedermelk, dan warmen wij die op volgens de regels van de kunst. Lees: niet in de microgolfoven! ;)

 

Wanneer krijg ik mijn waarborg terug?

Aan het einde van de opvangperiode, wordt deze automatische teruggestort.

 

Moet mijn kind voor een bepaald uur in de opvang zijn?

Neen, wij werken heel flexibel. We vragen wel om ons even te verwittigen zodat we weten of we ook voor jouw kindje een middagmaal moeten voorzien of niet.

 

Zijn jullie kinderdagverblijven IKG-gerelateerd?

Neen, wij werken niet volgens het inkomenstarief van Kind en Gezin, wij zijn een privaat kinderdagverblijf. Uiteraard hebben we wel een vergunning van Kind en Gezin. Je krijgt dus zeker een fiscaal attest op het einde van elk kalenderjaar zodat je een deel van de opvangkosten fiscaal kan aftrekken.

 

Mag mijn kindje herbruikbare luiers dragen?

Ja, dat is geen probleem. Deze luiers moeten wel elke dag mee naar huis om daar gewassen te worden.

 

Kan mijn kindje even aan de opvang komen wennen?

Ja hoor! Kort voor de start van de opvang van jouw kindje voorzien we een wenmoment. We stemmen dat graag af op de noden van het kindje (en de mama :)) en kiezen in overleg tussen één korte dag of bijvoorbeeld twee halve dagen.

bottom of page